Kuinka vähentää urheiluvammoja ja toipua niistä niiden sattuessa

by Idris Ishaan

Jos harrastat paljon urheilua, satunnaiset loukkaantumiset ovat valitettava mahdollisuus, joka sinun on otettava huomioon. Vaikka emme välttämättä ajattele loukkaantumisia usein, mahdollisuudet ovat aina suhteellisen korkeat, jos harjoitat säännöllisesti energistä ja vaikuttavaa toimintaa.
Onneksi on kuitenkin asioita, joita voit tehdä vähentääksesi tätä loukkaantumisen todennäköisyyttä ja pitääksesi itsesi turvallisempana harrastaessasi väkivaltaisimpia urheilulajeja. Tässä tarkastellaan joitain asioita, joita voit tehdä pitääksesi itsesi suojattuna, toipuaksesi nopeammin onnettomuuksien sattuessa ja välttääksesi ajan tuhlaamisen vammojen ehkäisytekniikoihin, jotka eivät itse asiassa ole niin tehokkaita.
Lämmittely
Lämmittely ja venyttely ovat kaksi yleisimmin suositeltua tapaa ehkäistä onnettomuuksia tai vammoja urheilun aikana. Ja tietysti molemmilla menetelmillä on joitain ansioita, mutta itse asiassa vaikutukset eivät välttämättä ole niin selkeitä kuin luulisi.
Harkitse tätä: itse asiassa ei ole todisteita siitä, että lämmittely on tehokasta vammojen ehkäisyssä. Tutkimukset osoittavat, että jos olet tottunut lämmittelyyn ja venyttelyyn, on tärkeää jatkaa. Mutta jos et ole koskaan lämmittänyt tai venyttänyt? Sillä ei itse asiassa ole tilastollisesti merkitystä onnettomuuksiin.
Joten mikä neuvo tässä on? Useimmille ihmisille on silti tärkeää harjoitella – jos ei muuta, tämä on välttämätöntä, koska olet todennäköisesti käyttänyt paljon venyttelyä tähän mennessä. Kaikille muille venyttely ei todellakaan satuta, joten voi olla parempi olla turvassa kuin katua. Ainoa asia, jonka se kuitenkin nostaa esiin, on se, että kun kyse on kuntostamme ja hyvinvoinnistamme, emme vielä tiedä kaikkea, ja vielä on vielä löydettävää.
Pehmeämmät pinnat
Loukkaantumiset eivät useinkaan johdu onnettomuudesta, joka johtuu kaatumisesta tai törmäyksestä. Joissakin tapauksissa pahimmat vammat johtuvat siitä, ettei mikään mennyt pieleen – vaan pikemminkin ne johtuvat itse urheilun yksinkertaisista toistuvista liikkeistä.
Tämä johtuu siitä, että monet urheilulajit vaikuttavat niveliin. Esimerkiksi juokseminen voi ajan myötä aiheuttaa sekä säärihaaroja että polviongelmia, koska rustot kuluvat pois ja luut joutuvat toistuvan stressin uhreiksi aina, kun nivelesi osuvat asfalttiin. Tämä voi myös vahingoittaa suorituskykyäsi jättämällä olosi kipeäksi ja kipeäksi ja pakottamalla sinut lopettamaan toimintasi aikaisemmin.
On monia tapoja vähentää tätä kipua. Yksi on parantaa tekniikkaasi – esimerkiksi käyttämällä ‘Chi Running’ia, jos olet juoksija, jolla voi olla paljon eroa. Myös oikeilla kengillä voi olla suuri ero – kokeile “Five Finger Vibram” -kenkien harjoittelua parantaaksesi kävelyäsi. Toinen on kenkien vaihtaminen. Lopuksi voit kuitenkin yrittää käyttää pehmeämpiä pintoja juoksemiseen, kuten urheilunurmikolla, jolla voi olla paljon eroa. Jos sinulla ei ole valinnanvaraa, millä alustalla pelaat/esität, voit valita harjoitteluun ainakin pehmeämmät pinnat.
Elpyminen
Jos sinulla on nivelvamma, sinun on mentävä lääkäriin ja ohjattava fysioterapeutille. Vamman luonteesta riippuen he voivat suositella erilaisia ​​hoitoja, kuten venyttelyjä, harjoituksia ja lääkitystä.
Jos kuitenkin haluat yrittää auttaa kotona, on yksi menetelmä, joka toimii monille ihmisille. Tämä edellyttää yksinkertaisesti valitun nivelen harjoittamista salilla vastuspainokoneilla, mutta liikuttamalla sitä hyvin hitaasti samalla tavalla kuin sinäkin. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi hyvin asteittaista jalkojen pidennystä tai hyvin asteittaista kyykkyjen tekemistä. Käytä kevyttä painoa ja muista vaihtaa asentoa, jos huomaat epämukavuutta. Tämän pitäisi mahdollistaa tarvitsemasi lihasvoiman ja tuen lisääminen aiheuttamatta liikaa rasitusta tai iskuja sairastuneisiin niveliin.

Related Posts