Tärkeitä kirjoitusvinkkejä bloggaajille

by Idris Ishaan

Kirjoittaminen on taidetta, jonka oppiminen kestää kauan ja jota ei voi sellaisenaan “opettaa”. Vaikka siellä onkin todella hyödyllisiä kirjoituskursseja, ainoa tapa todella kehittyä on yrityksen ja erehdyksen avulla… paljon. Sen lisäksi on myös erittäin hyödyllistä, että sinulla on osa luonnollista taitoa, sanoivat kuka tahansa mitä tahansa. Eräässä vaiheessa, kun olin aikakauslehden apulaistoimittaja (kirjoittaen ironisesti), minun tehtäväni oli arvioida, oliko mahdollisilla uusilla ehdokkailla ja freelancereillä tarvittava “ääni” tullakseen kirjailijaksi vai ei.
Mutta vaikka sinulla olisi kirjoittajan luonnollinen “ääni” ja sinulla olisi tarvittava käytäntö ja asiantuntemus, se ei automaattisesti takaa, että kirjoituksesi on korkeatasoista. Ja tämä pätee erityisesti bloggaajiin ja verkkovastaaviin, jotka voivat helposti joutua huonoihin tapoihin työskentelyvälineensä ansiosta. Ongelmana tässä on, että blogiin kirjoittaminen on uskomattoman rento juttu, jonka avulla voit kirjoittaa millä tahansa tavalla. valitse – on aivan liian helppoa joutua pahoihin tapoihin, koska se on blogisi, eikä sinun tarvitse käydä läpi minkäänlaista editoria tai oikolukijaa julkaistaksesi kappaleitasi.
Samaan aikaan kirjoitat paljon blogia kirjoittaessasi ja kirjoitat nopeasti. Joskus tämä voi johtaa erilaisiin “sääntöihin”, jotka olet ehkä oppinut kirjailijan koulutuksessa mennäksesi ulos ikkunasta.
Tässä on sitten muutamia kirjoitusvinkkejä bloggaajille. Näiden pitäisi auttaa sinua antamaan kirjoituksellesi kipinä uudelleen, jos olet antanut sen haalistua ammattilaisiltasi, ja niiden pitäisi auttaa sinua tyrmäämään huonoista tavoista, jotka ovat aivan liian helppoja poimia.
Etsi tarina
Kun kirjoitat bloggaajana, kirjoitat todennäköisesti lyhyitä “informatiivisia” kappaleita ensimmäisen persoonan tyyliin. Tämä voi joskus kehittyä yksinkertaiseksi luetteloksi vihjeistä tai tietoisuuden virraksi, jossa annat vain kaikenlaisten ajatusten virrata.
Muista silloin, että jopa “kuiva” artikkeli “hyödyllisestä” pikemminkin kuin hauskasta aiheesta pitäisi silti olla mukaansatempaava ja mukaansatempaava. Tämä tarkoittaa, että sillä on oltava kerronnallinen rakenne, aivan kuin kirjoittaisit tarinaa – tämä tarkoittaa, että aloitat aloituskappaleesta tai kahdesta kohtauksen luomiseksi (ja lukijoiden kiinnostuksen herättämiseksi), se tarkoittaa, että sillä on tyydyttävä ja mielenkiintoinen keskikohta. tarkoittaa lopettamista tyydyttävällä johtopäätöksellä, joka liittyy johdatukseen. Nämä elementit on helppo jättää pois, mutta ne vaikuttavat vierailijoiden lukemiseen.
Etsi emotionaalinen koukku
Tiedätkö mitä muuta tarvitaan hyvässä kertomuksessa? Jonkinlainen tunnekoukku – onko tämä “hahmokaari”, johon lukijat voivat samaistua, vai onko se vain vähän draamaa. Hyvä artikkeli on pohjimmiltaan tuote, ja se tarkoittaa, että yrität “myydä” sitä lukijoillesi. Tätä varten sinun on löydettävä artikkelin “arvolupaus” ja käytettävä sitä tapana houkutella lukija sisään. Lupaako artikkelisi helpottaa elämää? Auttamaan heitä parantamaan kuntoaan ja siten onneaan? Oppiessaan jotain niin järkyttävää, että he haluavat kertoa kaikille ystävilleen heti? Käytä sitten sitä ja tee siitä iso juttu heti teoksen alussa!
Tarkista virtaus
Riippumatta siitä, kuinka mukaansatempaava artikkelisi aihe on tai kuinka johdonmukainen kielioppisi on, on ratkaisevan tärkeää, että kirjoitus sujuu hyvin. Jopa suora mainosmyyntisi riippuu tästä – seuraisitko mainosta sivustolla, joka ei osannut jäsentää lausetta?
Jos kamppailet lauserakenteen kanssa etkä tiedä, virtaako artikkelisi vai ei, yritä lukea se ääneen itsellesi. Virtaako se helposti vai kuulostaako hankalalta?
Noudata omia toimituksellisia ohjeitasi
Jos työskentelit aikakauslehdellä, sinulle annettaisiin toimituksellisia ohjeita, joita sinun on noudatettava, ja ne aiheuttaisivat kaikki kielioppia tai oikeinkirjoitusta koskevat kiistat. Aloitatko lauseet sanalla “ja”? Miten esität lainauksia? Käytätkö paljon retorisia kysymyksiä? Päätä heti alussa ja noudata sitten näitä sääntöjä.
Ja tässä on ilmainen vinkki näihin ohjeisiin: vältä huutomerkkejä. Luin kerran, että niiden käyttäminen vastaa omalle vitsille nauramista. Ja se on totta! (Lolz)

 

Related Posts